انواع ایمپلنت دندان بسیار متنوع هستند که با یکدیگر تفاوت های چشمگیری دارند؛ ما در اینجا به انواع ایمپلنت، ویژگی ها و تفاوت های آنها با یکدیگر خواهیم پرداخت.
ایمپلنت دندان چیست؟
در صورتی که دندان یا دندان های خود را به هر دلیلی از دست داده باشید؛ امکان پر کردن جای خالی دندان ها با دندان مصنوعی، بریج دندانی و ایمپلنت دندانی است.
ایمپلنت های دندانی به نسبت دو روش گفته شده روشی جدیدتر و دائمی تر است و در این روش پروتزهای دندانی به کمک پیچ های مخصوصی به استخوان فک متصل می شوند و برخلاف دندان مصنوعی متحرک نیستند.
انواع ایمپلنت دندان از نظر فیکسچر
انواع ایمپلنت دندان بر اساس نحوه کاشت، نوع ایمپلنت، از نظر اندازه و ... متفاوت هستند که یکی از رایج ترین روش های دسته بندی ایمپلنت های دندانی از نظر فیکسچر است. انواع فیکسچر عبارتند از:
ایمپلنت اندواستیل
این نوع ایمپلنت به طور مستقیم روی استخوان فک قرار می گیرد. به ایمپلنت اندواستیل ایمپلنت داخل استخوانی گفته می شود.
ایمپلنت ساب پریو استیل
ایمپلنت ساب پریو استیل یکی دیگر از نواع ایمپلنت دندانی است که جنس آن فلز است و روی استخوان فک قرار می گیرد که به آن ایمپلنت روی استخوانی گفته می شود.
ایمپلنت زایگوماتیک
ایمپلنت زایگوماتیک نوعی دیگر از ایمپلنت دندانی است که برای افرادی استفاده می شود که در فکشان فضای کافی برای کاشت ایمپلنت ندارند.
انواع ایمپلنت دندان براساس مراحل کاشت
یکی دیگر از روش های دسته بندی انواع ایمپلنت، دسته بندی آنها بر اساس مراحل کاشت ایمپلنت است که به شرح زیر است:
ایمپلنت های دندانی تک مرحله ای
ایمپلنت دندان تک مرحله ای به این شکل است که فیکسچر بلندی در فک و لثه فرد تعبیه می شود، به طوری که قسمت بالایی ایمپلنت در لثه نمایان است. در این روش، جراح پس از گذشت چندین ماه و بهبود لثه، اباتمنت را بر روی پیچ ایمپلنت قرار می دهد.
ایمپلنت های دندانی دو مرحله ای
در ایمپلنت دندان دو مرحله ای، طی دو مرحله جراحی فیکسچر در استخوان فک قرار می گیرد. در مرحله اول، طی جراحی لثه شکافته شده و فیکسچر داخل لثه قرار می گیرد. پس از گذشت 2 تا 4 ماه جراحی دوم انجام شده و پس از گذشت چند ماه و بهبودی کامل لثه، تاج ایمپلنت بر روی فیکسچر قرار می گیرد.
انواع ایمپلنت دندان براساس سایز
انواع ایمپلنت دندانی بر اساس اندازه در سه دسته زیر تقسیم بندی می شود:
ایمپلنت استاندارد
ایمپلنت های استاندارد، متداول ترین انواع ایمپلنت های دندانی هستند که اندازه آنها حدود 3.5 الی 4.5 میلی متر است و برای ایمپلنت دندان های جلویی از این سایز استفاده می شود.
مینی ایمپلنت دندانی
مینی ایمپلنت های دندانی یک پایه تیتانیومی، سوکت، یک توپ و یک حلقه لاستیکی دارند. در این نوع ایمپلنت دندانی نیازی به اباتمنت نیست و همین موضوع باعث کوتاه شدن طول درمان ایمپلنت دندانی می شود.
ایمپلنت پهن
اندازه ایمپلنت های پهن حدود 4.5 الی 6 میلی متر است و از آن برای ایمپلنت دندان های عقبی استفاده می شود.
- چهارشنبه ۰۲ اسفند ۰۲ ۱۵:۳۵ ۲۷ بازديد
- ۰ نظر